HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBloemkool Aardappelschotel Met Appel En Rozijnen
topBanner
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

Lees meer

Voor dit herfstige gerecht gebruik je voorgesneden Hollandse bloemkool en aardappelen. De challenger aardappel staat bekend om zijn stevige smaak. Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Deze week pakken we het anders aan en maak je er een ovenschotel van.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :NotenSulfietSelderijMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Appel

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

20 gram

Gele rozijnen

(BevatSulfiet)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2962.272 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen.

2

Schil de aardappelen (challenger) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (goudreinet) in blokjes. Hak de pecannoten grof.

4

Verhit ⅓ van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden, bloemkool en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste minuut de appel en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Wrijf ondertussen een ovenschaal in met ⅓ van de roomboter.

6

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

7

Verdeel de bloemkool over de ovenschaal. Leg daarop een laag aardappelpuree en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

8

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.