Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

Voor dit herfstige gerecht gebruik je voorgesneden Hollandse bloemkool en aardappelen. De challenger aardappel staat bekend om zijn stevige smaak. Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Deze week pakken we het anders aan en maak je er een ovenschotel van.

Labels:
Kindvriendelijk
•Veggie
Allergenen :
Noten
•Sulfiet
•Selderij
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

10 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2962 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel
•Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen.

2

Schil de aardappelen (challenger) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Snijd de appel in stukjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (goudreinet) in blokjes. Hak de pecannoten grof.

Bak de groenten.
4

Verhit â…“ van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden, bloemkool en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste minuut de appel en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Wrijf ondertussen een ovenschaal in met â…“ van de roomboter.

6

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Zet de ovenschaal in de oven.
7

Verdeel de bloemkool over de ovenschaal. Leg daarop een laag aardappelpuree en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.
8

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.