Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Dit gerecht staat supersnel op tafel doordat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3228 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.7 g
Eiwitten41 g
Zout5 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Biefstukreepjes wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Snijd de biefstukreepjes, indien nodig, in even grote stukjes zodat ze gelijktijdig garen. Wacht tot de olie in de wok goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.

Groente wokken
2

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten. Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder van de rode-pepermix of houd apart.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Roer de noedels af en toe los tijdens het koken. Giet af en voeg de noedels direct toe aan de wok. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.

Tip: Als je de noedels laat afkoelen, gaan ze aan elkaar plakken. Voeg ze dus direct na het koken toe aan de wok.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten en biefstukpuntjes over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Een handje levert je al 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van beide.