Skip to main content
Bao buns met krokante vegetarische schnitzel

Bao buns met krokante vegetarische schnitzel

met coleslaw en komkommersalade

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Gerst
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Gerst Kan bevatten: Mosterd)

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

⅓ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)2175 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten25.7 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels8.8 g
Eiwitten11.8 g
Zout2.7 g
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een grote kom per persoon : 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise.
  • Voeg de mix van kool en peen in de kom met mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus en de overige mayonaise samen. Bewaar apart to serveren.
Komkommersalade maken
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd vervolgens in halve cirkels.
  • Meng de komkommerplakjes met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg, zodra de olijfolie goed heet is, de vegetarische schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.
  • Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
Serveren
4
  • Snijd de schnitzel door de helft.
  • Snijd de bao broodjes open en besmeer met de mayonaise. Serveer eventueel de overige mayonaise ernaast.
  • Leg in elk bao broodje een deel van de koolsla en 1/2 vegetarische schnitzel.
  • Serveer de overige koolsla en de komkommersalade ernaast en garneer met de gomasio-tuinkruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders