Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer, laos en verse gember

Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?

Allergenen :
Gluten
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Komkommer

65 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 tl

Gedroogde laos

120 gram

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

¼ kuipje(s)

Biologische tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

0.12 stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken.

Komkommer bereiden
2

Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Schep goed om. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en gedroogde laos 2 - 3 minuten aan.

Bami afmaken
3

Voeg de kippendijreepjes toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en de sojasaus toe aan de wok met kippendijreepjes. Voeg vervolgens ook per persoon: 1/2 el ketjap en 1/4 bouillonblokje toe. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut in de wok. Voeg tot slot ook de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.

Serveren
4

Snijd het verse selderijblad fijn. Verdeel de bami over de borden en garneer met de selderij. Serveer de zoetzure komkommersalade erbij.