Skip to main content
Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst
Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

met gomasio

3.9
(672)
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kipfiletblokjes

0.85 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)386 kcal
Energie (kJ)1614 kJ
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten27.6 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels7.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook voor de rijst 250 ml water per persoon in een waterkoker.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1-2 minuten.
Koken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Voeg de rijst en per persoon 250 ml kokend water toe aan de pan met deksel. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes (zie TIP).
  • Kook de sperziebonen 8 minuten mee met de rijst.
  • Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.

Tip: Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in ongeveer 6-8 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders