De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Limoen
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)160 gram
Vegetarische runderstukjes
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)1 stuk(s)
Komkommer
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Verse koriander
200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)½ stuk(s)
Rode peper
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, de tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe aan de pan. Verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.