Skip to main content
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander

4.1
(1,7K)

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Limoen

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2300 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels5.6 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.9 g
Potassium63.3 mg
Calcium13.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de sojasaus, gemberpuree, knoflook en suiker.
  • Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe, meng goed en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de pinda’s.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de overige saus. Voeg rode peper naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders