Skip to main content
Aubergine en courgette uit de oven met casarecce
Aubergine en courgette uit de oven met casarecce

Aubergine en courgette uit de oven met casarecce

met tomatensaus en oude kaas

4.3
(831)

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Casarecce

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

¼ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten19.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels9.2 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van ½ cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en courgette 4 - 5 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergine- en courgetteplakken ook grillen in plaats van bakken.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Aubergineschotel bakken
4

Schenk een laagje saus in een ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Leg vervolgens een laag courgette eroverheen. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Pasta koken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergineschotel erop. Garneer met het verse basilicum.

Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders