Skip to main content
Zoete-aardappelsoep met witte kaas
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met knapperige courgette-cashewtopping

Speciaal ingrediënt in je box! Met dit sterbroodje laten we de maaltijd éxtra schitteren in deze feestmaand. Fijne feestdagen!

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten24.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Weeg beide soorten aardappelen af, schil en snijd in grove stukken van ongeveer 2 cm.
  • Snijd 2/3 de courgette in kleine blokjes. Snijd de overige courgette in grove stukken.
Soep maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 30 seconden.
  • Voeg de Peruaanse kruidenmix toe en bak 30 seconden verder.
  • Voeg de bouillon, de aardappelen, de zoete aardappelen en de grofgesneden courgette toe. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Toppings snijden
3
  • Snijd ondertussen de verse koriander grof.
  • Snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip).
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Courgette bakken
4
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Soep afmaken
5
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.
  • Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de soep over diepe borden. Leg de courgetten en de witte kaas erbovenop.
  • Garneer met de cashewstukjes en de koriander.
  • Serveer met het broodje ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders