Salade met warmgerookte zalm en whiskeysaus
Salade met warmgerookte zalm en whiskeysaus

Salade met warmgerookte zalm en whiskeysaus

met ingelegde ui, appel en pita

Mosterdplanten zijn winterhard en worden over de hele wereld gekweekt. Bijna elk deel van de plant is eetbaar, inclusief de bloemen, bladeren en zaden!

Allergens:
Fish
•Mustard
•Egg
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

30 g

Cocktail sauce

(Contains Mustard, Egg)

1.5 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

1 piece

Little gem

½ piece

Apple

1 piece

Onion

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

30 milliliters

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

25 milliliters

Water

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4022 kJ
Calories961 kcal
Fat66.7 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein26.6 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Bowl
•Saucepan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pitabroodjes in kwarten.
  • Leg de pitapuntjes op een met bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pitapuntjes 6 - 8 minuten in de oven.
Ui inleggen
2
  • Snipper de ui.
  • Voeg het water, de wittewijnazijn en de suiker toe aan een steelpan. Roer door en verhit tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de ui en het mosterdzaad toe, zet het vuur laag en laat 10 - 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng in een kom de zalm met de mayonaise en de helft van de whiskeysaus. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de honing met de mosterd, zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de little gem fijn.
  • Voeg de appel en little gem toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over borden.
  • Verdeel de zalm en de ingelegde ui eroverheen.
  • Besprenkel met de overige whiskeysaus en serveer de pita ernaast.