Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Volkoren pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh basil

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

100 g

Passata

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2855 kJ
Calories682 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Pan
Casserole
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.