Traditionele shakshuka

Traditionele shakshuka

met ei, geitenkaas en speltbaguette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 534 beoordelingen
Lees meer

Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.

Labels:Calorie-focusOriginalVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode paprika

4 stuks

Pruimtomaat

6 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

75 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2381 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout2.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Groenten koken
Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bereiden
Ei bereiden
4

Maak per ei een kuiltje in het groentemengsel en breek het ei hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen (zie tip). Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Baguettes bakken
Baguettes bakken
5

Bak ondertussen de speltbaguette 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Borden opwarmen
Borden opwarmen
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.