Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Half-om-halfgehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3742 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak met het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Pasta koken
2

Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige kaas.