In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Half-om-halfgehakt
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Paprika
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)200 gram
Passata
50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))140 gram
Maïs in blik
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak met het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige kaas.