Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

met rozijnen, pompoenpitten en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels14.2 g
Eiwitten40.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel.

 

Orzo koken
2
  • Voeg de broccoli toe aan de pan met de orzo en kook 4 minuten verder.
  • Voeg de rozijnen toe en kook 2 - 4 minuten verder. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Kipgehakt bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en pompoenpitten 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan.
  • Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige pecorino. 

Weetje: Dit recept bevat meer dan 250 gram groente én meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!