HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRundergehaktballetjes Met Köftekruiden En Krieltjes
topBanner
Rundergehaktballetjes met köftekruiden en krieltjes

Rundergehaktballetjes met köftekruiden en krieltjes

met Griekse salade met witte kaas en kruidenyoghurt

Lees meer

De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:Extra groenteCaloriebewustNieuw
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte kruiden

400 gram

Krieltjes

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)697 kcal
Energie (kJ)2916 kJ
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9.9 g
Eiwitten42.7 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

2

Snijd de rode ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of tot de gehaktballen gaar zijn.

4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Serveer de gehaktballen op een bord en besprenkel met wat kruiden-yoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruiden-yoghurt ernaast.