topBanner
Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

met prei, kaas en hazelnoten

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 gram

Prei

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

280 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Ei)

15 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPindas, Sesam)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel het bouillonblokje erboven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan toe, bak 1 minuut mee. Blus af met de slagroom en laat, afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook de ravioli, afgedekt, 4 - 6 minuten in de bouillon. Giet af en spoel voorzichtig met koud water zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Hak ondertussen de hazelnoten grof.

4

Voeg de ravioli toe aan de saus en roer voorzichtig door.

5

Schenk de prei-roomsaus met ravioli in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas en de hazelnoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

6

Verdeel de ravioli ovenschotel over diepe borden.