Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

Romige ovenschotel van ravioli met vadouvan

met prei, kaas en hazelnoten

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

10 gram

Hazelnoten

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3573 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.4 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.

Saus maken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel het bouillonblokje erboven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook en prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan toe, bak 1 minuut mee. Blus af met de slagroom en laat, afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ravioli koken
3

Kook de ravioli, afgedekt, 4 - 6 minuten in de bouillon. Giet af en spoel voorzichtig met koud water zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Hak ondertussen de hazelnoten grof.

Mengen
4

Voeg de ravioli toe aan de saus en roer voorzichtig door.

Ovenschaal vullen
5

Schenk de prei-roomsaus met ravioli in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas en de hazelnoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de ravioli ovenschotel over diepe borden.