Skip to main content
Romige lasagne met prei en courgette
Romige lasagne met prei en courgette

Romige lasagne met prei en courgette

met verse kruiden en Italiaanse kaas

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd55 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

4.95 gram

Verse oregano, salie en tijm

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Verse lasagnebladen

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Olijfolie

1.5 el

Bloem

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3743 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers8 g
Vezels3.7 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Garde
Hapjespan
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en salie en snijd de blaadjes fijn.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Roux maken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus maken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei en de zwarte balsamicoazijn toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom en 3/4 van de Italiaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.

Lasagne maken
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Begin met een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek weer met een laagje saus en een beetje geraspte Italiaanse kaas. Herhaal tot bijna alle saus en kaas is gebruikt.

Bakken
5

Maak de ovenschaal af met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte Italiaanse kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla