HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerei Met Tomaat En Feta
topBanner
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en frisse salade

Lees meer

Roerei als avondeten? Jazeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Komkommer

3 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Bosui

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3458 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de sla, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.