Skip to main content
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

4.3
(1,4K)

Deze snelle risotto maak je van orzo. Dit is geen rijst, maar een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen maar wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. In dit gerecht combineer je de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Selderij
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

175 gram

Gemengde paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2715 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten69 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snipper de sjalot.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Voeg de orzo toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de paddenstoelen toe aan de orzo.
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige kruidenkaas.
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders