Skip to main content
Cheesy risotto van orzo met rundergehakt en sperziebonen
Cheesy risotto van orzo met rundergehakt en sperziebonen

Cheesy risotto van orzo met rundergehakt en sperziebonen

met citroen, verse kruiden en Italiaanse kaas

4.3
(390)

Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

0.16 stuk(s)

Citroen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.5 g
Potassium399.8 mg
Calcium86.8 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en 25 ml bouillon per persoon toe en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Houd 50 ml bouillon per persoon apart. Kook de orzo 4 minuten in de overige bouillon.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer. Voeg toe aan de orzo en kook in 6 - 8 minuten gaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm hak fijn. Snijd de peterselie fijn en houd apart.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
Afmaken
3
  • Verhoog het vuur van de hapjespan naar middelhoog. Voeg het rundergehakt, de knoflook en de tijm toe. Meng goed en bak 3 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de honing, orzo en sperziebonen toe. Roer de helft van de kaas erdoorheen.
  • Voeg de achtergehouden bouillon naar smaak toe, tot de orzo de gewenste textuur heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Strooi de overige kaas erover.
  • Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders