
Pokébowl met gemarineerde tofu en bruine rijst
met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Bruine snelkookrijst
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Avocado
½ bosje(s)
Radijs
50 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
15 ml
Honing-gemberdressing
(Bevat Mosterd)
20 gram
Mix van ui en knoflook
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verwijder het radijsloof en snijd de radijs in dunne plakken.
- Meng in een kom de radijs met per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

- Meng in een kleine kom de mix van knoflook en ui, de sojasaus en de zoete Aziatische saus (zie Tip).
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Roerbak de tofublokjes 3 - 4 minuten.
- Voeg de marinade toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak toe.

- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
- Snijd het vruchtvlees in plakken.
Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

- Verdeel de rijst over diepe borden.
- Leg de zoetzure radijs, avocadoplakken en sojabonen op de rijst.
- Verdeel de gemarineerde tofublokjes over de borden.
- Garneer met de gomasio en de honing-gemberdressing naar smaak.