Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

Pokébowl met gefrituurde kip en bruine rijst

met avocado, sinaasappel en komkommer

Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan het liefst in de koelkast! Zo blijft hij zo lang mogelijk goed.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Bruine snelkookrijst

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 gram

Bloem

¼ el

[Plantaardige] roomboter

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3754 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten38.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Koekenpan met deksel
Bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de avocado in plakjes.

Rijst koken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 180 ml water per persoon toe (zie Tip). Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst in 10 minuten gaar.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Beslag maken
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruiden en per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). 

Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.

Kip frituren
4

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin en draai halverwege voorzichtig om (zie Tip).

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom de sojasaus en mayonaise met 1 tl honing per persoon. Meng goed tot een gladde saus. Meng vervolgens 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Serveer de krokante kip op de rijst. Verdeel de komkommer, avocado en sinaasappel naast de kip. Besprenkel met de dressing en garneer met het zwarte sesamzaad.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.