Platbroodpizza met drie kazen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met drie kazen en courgette

Platbroodpizza met drie kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4079 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.4 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Steelpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

Saus mengen
3

Verhit de 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, de helft van de Italiaanse kruiden en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's opmaken
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de geraspte belegen kaas, oude kaas, Italiaanse kaas en de walnootstukjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze daarom in delen. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de ander in de oven zit.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.