Penne in aubergineroomsaus met Parmigiano Reggiano
Penne in aubergineroomsaus met Parmigiano Reggiano

Penne in aubergineroomsaus met Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, rucola en vers basilicum

Deze pasta zit vol smaakmakers zoals zongedroogde tomaatjes, basilicum en rucola. Je zet dit heerlijke gerecht al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Eggplant

30 g

Sundried tomatoes

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

20 g

Arugula

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

60 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3060 kJ
Calories731 kcal
Fat31.1 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate86.6 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein21 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Tall-Sided Pan
•Casserole
•Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de kookroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne en rucola over diepe borden.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.