HelloFresh
topBanner
Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

Lees meer

De Vannamei-garnalen worden gekweekt in Vietnam. Wij brengen deze garnalen op smaak met knoflook, basilicum en oregano. Om het geheel nog spannender te maken, voegen we geschaafde amandelen toe wat het gerecht een knapperige twist geeft.

Labels:BalansDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

12 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Courgette

120 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2222 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Hak de geschaafde amandelen fijn. Pluk de blaadjes van beide verse kruiden en snijd de blaadjes fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, het grootste deel van de geschaafde amandelen en het grootste deel van de kruiden toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 - 6 minuten smoren op middellaag vuur tot de courgette beetgaar is.

5

Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de courgette orzo met de garnalen en garneer met het overige geschaafde amandelen en de rest van de kruiden.