Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

met rozijnen, walnootstukjes en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten21.8 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels12.8 g
Eiwitten38.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de broccoli en de orzo. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

 

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Kook de orzo 10 - 12 minuten in de pan. Voeg na 4 minuten de broccoli toe en na 8 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat uitstomen.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?