Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère

Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère

Een zachte en romige maaltijd met zoete tomaten, pittige gruyère en knapperige pijnboompitten. Je roostert de pijnboompitten samen met wat rozemarijn waardoor beide smaken er nog meer uitspringen.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Mini-romatomaten

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Rooster de pijnboompitten met de rozemarijn
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatrostomaten toe.

Voeg de helft van de gruyère en de groenten toe aan de orzo
5

Voeg de helft van de gruyère en de groenten toe aan de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère
6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère.