
Naanpizza met geitenkaas en groenten
met frisse tomatensalade
Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
Courgette
25 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
50 gram
Passata
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Tomaat
Zelf toevoegen
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn.
- Was of schil de zoete aardappel.
- Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne plakjes.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de halve-uienringen, de zoete-aardappelplakjes en 1/2 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten.
- Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood. Bestrooi met 1/2 tl oregano per persoon, peper en zout.
- Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
- Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden (zie Tip).
- Verbrokkel de geitenkaas erover en besprenkel met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: Heb je na het beleggen nog groenten over? Deze kun je eventueel kleinsnijden en door de salade mengen met wat extra witte balsamicoazijn. Je kunt ze ook de volgende dag gebruiken, bijvoorbeeld in een lunchsalade.

- Snijd de tomaat in blokjes.
- Meng in een saladekom de tomaat en de gesnipperde ui met de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe en schep tussendoor een aantal keer om.
- Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.
Weetje: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groenten. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?