Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

â…“ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2449 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels4.5 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Dunschiller of kaasschaaf
•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn.
  • Was of schil de zoete aardappel.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne plakjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de halve uienringen, de zoete-aardappelplakjes en 1/2 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten.
  • Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood (zie Tip). Bestrooi met 1/2 tl oregano per persoon, peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden.
  • Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Toppings over? Deze kun je eventueel kleinsnijden en in de salade verwerken. Voeg dan naar smaak wat extra witte balsamicoazijn toe. Je kunt ze ook de volgende dag toevoegen aan een lunchsalade, wrap of granenbowl.

Serveren
4
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de tomaat en de gesnipperde ui met de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe en schep tussendoor een aantal keer om.
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.

Weetje: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groenten. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?