Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

75 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)588 kcal
Energie (kJ)2462 kJ
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels8 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn.
  • Was of schil de zoete aardappel.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de halve uienringen, de zoete-aardappelplakjes en 1/2 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten.
  • Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood. Bestrooi met 1/2 tl oregano per persoon, peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden (zie Tip). 
  • Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Heb je na het beleggen nog toppings over? De overige ingrediënten kun je kleinsnijden en in de salade verwerken. Voeg dan naar smaak wat extra witte balsamicoazijn toe. Je kunt ze ook de volgende dag in een lunchsalade, wrap of bowl gebruiken.

Serveren
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de cherrytomaten en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om.
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de cherrytomaten erbij.

Weetje: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?