HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Geitenkaas En Groenten
topBanner
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Lees meer

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snelExtra groentePopulairKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

100 gram

Zoete aardappel

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ pak(ken)

Passata

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2569 kJ
Vetten24.05 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels8.64 g
Eiwitten19.78 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zoete-aardappelplakjes en 1/2 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten.
  • Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 3 el passata over elk stuk naanbrood (zie Tip). Bestrooi met 1/2 tl oregano per persoon, peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken zoete aardappel en courgette over de naanbroden.
  • Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Je kunt het naanbrood ook voorzichtig opensnijden voor 2 dunne naanpizza's per persoon. Verkort de baktijd dan eventueel een beetje.

4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de tomaten met de witte balsamicoazijn en de helft van de basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om.
  • Verdeel de overige basilicumcrème over de naanpizza's en snijd in stukken. Serveer met de salade.

Weetje: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?