Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.1 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, de zoete-aardappelplakjes en 1/2 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Naanpizza's bereiden
3

Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood. Bestrooi met 1/2 tl oregano per persoon, peper en zout. Bak het naanbrood 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Je kunt het naanbrood ook voorzichtig opensnijden voor 2 dunne naanpizza's per persoon. Verkort de baktijd dan eventueel een beetje.

Serveren
4

Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom de tomaten en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.

Tip: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?