Skip to main content
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes

4.0
(330)

Mee Goreng is een heerlijk noedelgerecht uit Indonesië, en is ook populair in Maleisië en Singapore. Traditioneel bestaat het uit noedels, zoetzure saus en vlees, vis of groenten.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Wittekool en wortel

100 gram

Kip-kalkoengehakt

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2480 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.4 g
Potassium280.9 mg
Calcium59.2 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snipper de ui.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wittekool en wortel, nasi-bamikruidenmix, en mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 4 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Afmaken
3
  • Voeg het gehakt en de stelen van de paksoi toe aan de koekenpan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, zoete Aziatische saus en noedels toe. Meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders