Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

met verse kruiden, limoen en feta

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Avocado

2 piece

Pumpernickel demi-baguette

(Contains Rye, Wheat, Barley May be present Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk)

4 piece

Egg

1 piece

Lime

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

50 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

4 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1036 kcal
Energy (kJ)4334 kJ
Fat71.6 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate58.4 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein33.6 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Slotted Spoon
Large Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Pers de helft van limoen eroverheen.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.