
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en sesamzaad
met rijst, broccoli en wortel
Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoli
75 gram
Jasmijnrijst
½ bosje(s)
Bosui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 stuk(s)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
3 el
Water
naar smaak
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

- Kook ondertussen de rijst 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar

- Snijd de bosui in stukken van 2 cm.
- Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip).
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en het sesamzaad toe en laat de saus karamelliseren.
Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

- Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
- Leg op ieder bord 2 kipspiesen.
- Schenk de saus over de groenten en de rijst.
- Voeg eventueel sojasaus naar smaak toe.