
Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Broccoliroosjes
(Kan bevatten: Selderij)
2 stuk(s)
Bosui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 spies(jes)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
1 stuk(s)
Gele wortel
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

