Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
85 gram
Witte rijst
300 gram
Gesneden sperziebonen en wortelblokjes
200 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevattenSelderij)½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Sesamzaad, Soja)200 gram
Kipfiletstukjes
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en wortel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren. Kook de sperziebonen en wortelblokjes 10 minuten in de andere pan met deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon: 1 tl honing en 1 el water.
Verdeel de rijst, sperziebonen en wortelblokjes over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.