HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Zoete Aziatische Saus En Bloemkoolrijst
topBanner
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelBalansExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

85 gram

Witte rijst

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Kipfiletstukjes

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2317 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Waterkoker
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

2

Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.