Groentelasagne met verse lasagnebladen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte roomsaus

Benieuwd hoe je een zelfgemaakte bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

195 gram

Passata

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Suiker

½ tl

[Plantaardige] roomboter

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3508 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten29 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Sieve
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix en de Siciliaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken, of tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Roomsaus maken
3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en roomboter af. Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1/3 van de kookroom toe en roer door tot de kookroom volledig is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige kookroom. Voeg de kookroom geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip). Voeg 25 ml water per persoon toe en laat 3 minuten inkoken op hoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg peper naar smaak toe.

Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.

Lasagne maken
4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop (zie Tip). Bedek het lasagneblad met een dun laagje roomsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
5

Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.