Skip to main content
Grillkaas-wraps met baba ganoush
Grillkaas-wraps met baba ganoush

Grillkaas-wraps met baba ganoush

2 porties | met ingelegde rode ui, yoghurtsaus en komkommer

4.8
(6)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Zin in een fris-kruidige lunch of snelle avondmaaltijd? Vul deze mini-wraps met de rijke smaken van grillkaas en baba ganoush en verse knapperige groenten. Perfect voor een warme zomerdag!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse koriander en munt

200 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

75 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

1 zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

80 gram

Baba ganoush

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

2 el

Rodewijnazijn

2 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)860 kcal
Energie (kJ)3598 kJ
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels4.8 g
Eiwitten35.8 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Grillpan of koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne staafjes. 
  • Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  • Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Ris de blaadjes van de munt en koriander en snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden en 1/2 el extra vierge olifolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bewaar apart tot gebruik.  
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en wrijf in met de helft van de za'atar. 
  • Snijd de grillkaas in plakken. 
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de grillkaas  2 - 3 minuten per kant. Bak de rode peper mee. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).

Tip: De pan wordt tijdens het bakken steeds heter. Gaat het te snel? Draai het vuur dan steeds iets lager.

4
  • Besmeer elke mini-tortilla met een beetje baba ganoush (zie Tip). 
  • Vul de mini-tortilla's met komkommer, veldsla, grillkaas, rode peper en ingelegde ui.
  • Garneer met de yoghurtsaus, verse kruiden en za'atar en rol de wraps op.

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders