HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGewokte Noedels Met Kippendijreepjes In Teriyaki
topBanner
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Chinese groentemix, pinda's en komkommer

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!

Labels:FamilieLekker snelFamilie
Allergenen :GlutenTarweSojaPinda'sSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

300 gram

Oosterse groentemix

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

10 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Komkommer

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

2 tl

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2905 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6.33 g
Eiwitten20 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pinda's grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.

3

Voeg de Chinese groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel naar smaak sojasaus, peper en zout toe. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.