Skip to main content
Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip
Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip

Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip

4 personen | met baguette

4.5
(10)

Brood met dips: de perfecte snack voor bij de borrel! De dips maak je helemaal zelf met verse ingrediënten.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

10 gram

Verse basilicum en oregano

1 bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

120 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5798 kJ
Energie (kcal)1386 kcal
Vetten86.2 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten113.2 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10.9 g
Eiwitten34.3 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Schil de knoflookteen. 
  • Leg beiden op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
2
  • Hak de paprika, knoflook en walnoten fijn met een keukenmachine en meng met 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse oregano en het basilicum fijn.
3
  • Voeg de burrata, de helft van de crème fraîche, het basilicum en de oregano toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
  • Rasp de kaas.
  • Meng de pesto in een kom met de geraspte kaas en overige crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara, burratadip en pestodip.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders