Skip to main content
Pokébowl met garnalen, mango en sojabonen
Pokébowl met garnalen, mango en sojabonen

Pokébowl met garnalen, mango en sojabonen

2 porties | met ponzumayo en furikake

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

160 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

350 ml

Water

½ el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten15.1 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten89.3 g
waarvan suikers28.7 g
Vezels4.7 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.8 g
Potassium403.6 mg
Calcium46.8 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Rasp
Wok of hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan.
  • Kook de sushirijst 12 - 15 minuten en zet dan het vuur uit. Roer 2/3 van de wittewijnazijn en 2/3 van de de suiker erdoor. Houd apart tot serveren.
  • Rasp de wortel.
  • Meng in een kom de overige wittewijnazijn en de overige suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en schep goed om.
Garnalen bakken
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen in 3 minuten gaar, haal ze uit de pan en houd apart. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
3
  • Meng in een kom de mayonaise met de ponzu.
  • Serveer de sushirijst in kommen.
  • Garneer met de garnalen, mango, komkommer, wortel en sojabonen.
  • Besprenkel met de ponzumayonaise en garneer met de furikake. Serveer met sojasaus naar smaak.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders