
Kipburger met tomatenjam en aardappelpartjes
met geroosterde courgettelinten, salade en truffelmayonaise
Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Kipburger
2 plak(ken)
Ontbijtspek
65 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise met truffelaroma
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ head
Botersla
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Ovenaardappelparten
Zelf toevoegen
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng in een kom de courgettelinten met de Siciliaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze in een ovenschaal.
- Leg de aardappelpartjes op de helft van een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de courgettelinten op de andere helft, en bak samen met het ontbijtspek, 20 minuten in de oven, of tot de parten goudbruin zijn.

- Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur. Snijd de briochebroodjes open en bak ze, op de snijkant, in 1 - 2 minuten licht krokant. Haal uit de pan.
- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
- Pers de knoflook of snijd fijn en bak de laatste 2 minuten mee met de cherrytomaten.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de briochebroodjes op middelhoog vuur en bak de kipburger 7 - 9 minuten, of tot hij gaar is. Keer regelmatig om.

- Plet de cherrytomaten met een vork of spatel. Voeg per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken op middelmatig vuur tot serveren.
- Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verdeel de helft van de kaas over de kipburgers en bak nog, afgedekt, 2 minuten om de kaas te laten smelten. Houd afgedekt warm tot serveren.
- Pluk 2 bladen per persoon van de botersla voor de burger. Scheur de overige botersla grof.
Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gescheurde botersla door de dressing.
- Beleg het briochebroodje met de slablaadjes, enkele courgettelinten, de kipburger, het ontbijtspek en de tomatenjam.
- Serveer de aardappelpartjes naast de burger en bestrooi met de overige kaas (zie Tip). Serveer met de mayonaise met truffelaroma.
- Serveer de overige courgettelinten op de salade.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen/frieten. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.