Skip to main content
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika

Kipfilethaasjes zijn het kleine stukje vlees onder de filet. Het is extra mals, gaart snel en absorbeert gemakkelijk marinades en kruiden!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Veldsla

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2874 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels7.2 g
Eiwitten43 g
Zout1.7 g
Potassium491.6 mg
Calcium36.3 mg
Iron1.4 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. 
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes (zie Tip).

Tip: Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, de kip en de Siciliaanse kruidenmix 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, de honing en de mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaas en parelcouscous toe en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer alles op borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders