Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 03 Apr tot 09 Apr
arrow right iconarrow right icon
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
topBanner
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

met aubergine, spinazie en oude kaas

Lees meer

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken. Zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

200 g

Spinazie

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3696 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Garde
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.

4

Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.

6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.