HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGezonde Shoarma Met Gele Peen En Griekse Salade
topBanner
Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Lees meer

Ik ben een wortel en groei onder de grond. Wist je dat ik verschillende jassen in de grond heb liggen? Je kent mij waarschijnlijk alleen als oranje wortel, maar ik heb ook een paarse, witte en zelfs een gele jas.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Prei

220 gram

Kalkoenshoarma

6 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Veldsla

100 gram

Biologische Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2924.616 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden).

2

Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gele peen al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenshoarma toe en roerbak 2 minuten. Voeg de prei toe, dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de veldsla in een saladekom.

5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, Griekse yoghurt en salade.