Biefstukreepjes met volkoren noedels
Biefstukreepjes met volkoren noedels

Biefstukreepjes met volkoren noedels

met geroerbakte groenten en gomasio

Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
•Soy
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Leek

½ piece

Romano pepper

½ piece

Carrot

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Garlic

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2334 kJ
Calories558 kcal
Fat16.8 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate66.6 g
Sugar25.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein33.1 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Pan
•Aluminum Foil
•Wok or sautépan
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng in een kom de biefstukreepjes met de woksaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel. Snijd de prei in ringen en de puntpaprika in repen. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. 

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de puntpaprika en prei toe en bak 5 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut. 

Mengen
4

Kook de noedels 3 - 4 minuten. Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels en groenten over diepe borden. Leg de biefstukreepjes erbovenop. Giet het eventuele bakvet uit de pan over de noedels en garneer met de gomasio. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.