Skip to main content
Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden
Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden

Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden

met couscous, Afrikaanse kruiden en veldsla

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

1.5 tl

Paprikapoeder

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

30 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

100 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3563 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers25 g
Vezels12.3 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.5 g
Potassium324.3 mg
Calcium47.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Voeg de helft van de Afrikaanse kruiden toe en roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.

Wortel koken
2

Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Zalm bakken
3

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid samen met de ui. Meng ondertussen in een kleine kom de overige Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de zalm om, verdeel de kruidenhoning eroverheen en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is en laat 1 minuut inkoken.

Couscous afmaken
4

Snijd de komkommer in blokjes en de verse kruiden fijn. Rasp de citroen en snijd in 6 partjes. Voeg de komkommer, verse kruiden en couscous toe aan de wortels. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn en per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/2 el water. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de zalm met ui erop. Besprenkel met de citroendressing. Garneer met citroenschil naar smaak en serveer de overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders