
Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat: Vis)
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Wortel
20 gram
Veldsla
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
1.5 tl
Paprikapoeder
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Mini-komkommer
30 ml
Water
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
100 ml
Zoutarme groentebouillon
¼ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie

Bereid de bouillon in een pan voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Voeg de helft van de Afrikaanse kruiden toe en roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid samen met de ui. Meng ondertussen in een kleine kom de overige Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de zalm om, verdeel de kruidenhoning eroverheen en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is en laat 1 minuut inkoken.

Snijd de komkommer in blokjes en de verse kruiden fijn. Rasp de citroen en snijd in 6 partjes. Voeg de komkommer, verse kruiden en couscous toe aan de wortels. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn en per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/2 el water. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de zalm met ui erop. Besprenkel met de citroendressing. Garneer met citroenschil naar smaak en serveer de overige citroenpartjes ernaast.