Skip to main content
Zalm met dille-pastinaakpuree
Zalm met dille-pastinaakpuree

Zalm met dille-pastinaakpuree

met geglaceerde wortels en labne

Met dit recept tover je 328 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Pastinaak

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3538 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten57.4 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten39.3 g
waarvan suikers22 g
Vezels15 g
Eiwitten31.8 g
Zout0.9 g
Potassium1057.6 mg
Calcium113.7 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Wortel roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Schil de wortels of was grondig. Halveer de wortels in de lengte of snijd grotere wortels in vieren.
  • Leg de wortels op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Rooster 15 - 18 minuten in de oven.
Pastinaak bereiden
2
  • Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Zet de pastinaak onder water in een pan.
  • Kook de pastinaak 12 - 14 minuten. Giet af en houd apart.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze licht goudbruin kleuren. Haal uit de pan en houd apart.
Puree maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in de pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten per kant.
  • Houd een takje verse dille per persoon apart om als garnering te gebruiken. Snijd de overige dille fijn.
  • Voeg een flinke klont roomboter en de fijngesneden dille toe aan de pastinaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde puree.
Serveren
4
  • Serveer de pastinaakpuree op borden.
  • Leg de zalm erbovenop en garneer met de achtergehouden dille.
  • Serveer de labne ernaast. Strooi de za'atar erover en leg de wortels erbovenop.
  • Garneer met het amandelschaafsel en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders